Stallmys

Igår hade vi tävling i stallet, gymkhana då vi var 13 vuxna mot 9 barn. De vuxna fick rida på nordsvenskar, helt jävla underbara hästar, fyfan vad mysiga de är. Extra roligt att vissa vuxna inte hade ridit speceiellt många gånger innan, dessutom att stallägaren var med. (Sist red han på min och min kompis gamla häst och trillade av 3 gånger på 5 minuter.) Den svarta nordisen stod och laddade hela tiden genom att skrapa med frambenen och inte stå still, så jävla söt! Så nu kommer en liten bildbomb, dock inga snygga bilder eftersom jag var med och red samtidigt som jag var tvungen att springa och fota.
 
 
På kvällen skulle vi iväg till en släkting som fyllde år. Jag (m. mamma och syster) körde efter några andra i vår släkt dit. För att komma dit måste man köra på en väg som jag alltid måste köra på när jag ska hem. Mycket skog, inget viltstängsel och jävligt många krockar där med djur. Alltid när jag åker med min sambo där på kvällen så säger jag åt honom att "Hjälp mig nu att titta efter djur". Alltid. Alltid. Jag hatar den vägen när det är mörkt. Brukar köra långsamt (farthållare) med foten på bromspedalen för att kunna bromsa snabbt.

Då hände det jag absolut inte ville, ser ett djur till vänster som springer med en jävla fart över vägen, precis framför de andra i vår släkt, tänker och hoppas att djuret hinner förbi eller att de bromsar. Men nej.... Nu ser jag hela tiden bilden i huvudet med djuret som flyger upp med benen åt alla håll, djuret blir helt vitt, antagligen eftersom bådas strålkastare lyser på det. Att sedan stanna på vägen borde man inte eftersom vägen är så jävla smal och bilarna kör så jävla fort, men ett måste dock.. Det hade kunnat vara värre, jag är så tacksam att det inte var en älg eller något större djur, men eftersom jag har hatat den vägen i hela mitt liv och är livrädd varje gång jag kör där så blir allt mycket värre. Varför inte sätta upp viltstängesel när de vet hur många som krockar där? Dessutom måste jag köra dit idag igen..
 
 
 
 


Kommentarer

Kommentera här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Din bloggadress:

Kommentar:

Trackback