Fake

Varför säga att man har skickat ett paket, fast man inte har gjort det? Blir så trött, ärlighet varar längst, förstår inte varför vissa hellre ljuger?
Det är inte så att jag kommer döda någon för att de skickade ett paket någon dag senare istället, jag blir sur OM jag inte får veta det, utan har gått och väntat på det nu i några dagar nu och trott att jag "förlorat" mina pengar. Dessutom är mina helgplaner förstörda nu. Snälla låt det vara snöfall nästa helg med.
Men jag är glad att det är skickat idag och att jag kommer få paketet, har väntat nu i över en vecka så jag längtar!
 
 
Nu ska jag ut i den undarbara snön, snöar som bara den, trodde faktiskt inte att vintern skulle komma hit, men nu jävlar.. Hoppas att det stannar.
 
Vår andra häst Cocette på bild.
Hon har så jävla tjock och mysig vinterpäls, nallebjörnen.
Fotat med min kassa telezoom som själv halvt väljer bländare och därför tyckte den att jag skulle ha 5,5 som bländare (i manuellt läge). Tacka vet jag mitt 50mm, billigaste objektivet jag har, men absolut favoriten. 

Nordisar

Har ett himla roligt projekt på gång nu, nästan så jag börjar fundera på om det är det jag vill jobba med.. Längtar tills jag får dela med mig mer av hemligheterna! 
 
Denna bild ska vara svart och vit, vilken den är på min dator. Men på min externa skärm får den lite utav en brunaktig ton, antagligen är det andra skärmen som visar fel eftersom den ska bli i gråskala enligt photoshop, men det är ändå ganska störande att se olika färger beroende på vart jag tittar.
 
 

Maia

Tänkte även passa på att visa min häst i hennes nya grimma hon fick i julklapp av min pojkvän! Kan ni tänka er, han valde själv färg, grimskaft till och dessutom storlek som blev rätt (utan min hjälp), duktigt! På bilden till höger ser ni dessutom hur kul Maia tycker det är att bli fotad, hade minst 5 sådana bilder med tungan ute.. haha.
 
Kvalitén på bilden blev bra här, om man jämför med hur det brukar bli på mina bilder, som i förra inlägget, kasst. Men nu testade jag att förminska bilderna på ett helt annat sätt och det verkar fungera - äntligen!
 
 

Nordisar #1

Har fotat lite olika hästar i helgen och bland annat dessa sötaste Nordsvenskarna. Så jävla söta så jag dör. Längtar tills det blir en "riktig" fotografering utan täcken och rena hästar. Översta bilden tycker jag är så söt med den ena som lägger huvudet på ryggen, lite fler bilder kommer att komma upp här när jag har mer tid.
 
Mamman till vänster i bilden och hennes.. barn (?) kan inte direkt säga föl när han är 16 år.
 
 Skulle haft mindre bländar-öppning här så båda hade blivit lite mer skarpa.. Men det får jag göra nästa gång!

Snö

Vi har äntligen snö här, första gången för detta året, dessutom hade vi bara nån millimeter i november förra året. Får se hur länge detta stannar, är så avundsjuk på alla som bor längre upp i landet där snön fastnar på träden och att det är så fint. Har varit längre upp i landet några vintrar för några år sedan och ville bara stanna där! 
 
Köpte världens mysigaste strumpor igår, jag fryser alltid och speciellt om fötterna, kommer bo i dem.
Nu ska jag ge mig ut i snön och njuta så mycket jag kan. 
  

Drömfångare och rök

Jag tillverkar ju drömfångare, (älskar drömfångare) inte lika många nu på sista tiden men jag tycker det är skitkul att göra. Skickade precis en till Norge till Fia, som är skitfin, drömfångare i ljusrosa, ljusblå och mörkrosa som passar perfekt till henne.
Ska se om jag tog en bra bild på den, är så nöjd med den så jag nästan inte kunde skicka iväg den! 
 
Fick en idé idag med att fota drömfångare och rök tillsammans, hade egentligen tänkt göra det imorgon men var tvungen att testa nu på kvällen.. Blev över förväntan, bör även nämna att det är första gången jag har fotat rök av något slag. Har ej redigerat bilderna alls mycket, jag har endast ändrat kontrast, lite färg på vissa och brusredusering, som jag kom fram till i förra inlägget att min kamera suger på att hantera brusJag är nöjd med bilderna!
 
Testa detta, riktigt roligt faktiskt! 
 
 
 
 

Ny kamera tack..

Om bilderna blir bra beror inte till stor del på kameran, det vet ju alla, det är personen bakom kameran som gör det. Men det är en självklarhet att kameror inte klarar av att vara med i leken hur länge som helst. Jag är har varit väldigt nöjd med min kamera, den är sämre än många andras kameror just nu eftersom den har många år på nacken, men ändå blir bilderna många gånger bättre.
 
 
Det är självklart att min nästa kamera ska vara fullformat. Då jag har börjat fota konsertbilder mer och mer (älskar det) behöver jag en kamera som hanterar brus väldigt bra, men jag känner inte riktigt för att köpa de absolut bästa proffskamerorna eftersom de är så jävla dyra, har inte pengar till det och anser mig absolut inte som ett proffs.
 
Då har nikon kommit med en fullformatare som är mot den billigare prisklassen (mot APS-C kamerorna) och ändå väldigt bra. Nikon D610. Att jämföra D800 (som jag egentligen vill ha) med D610 så skiljer det minst 5000kr och de är ändå ganska likvärdiga.
Att D610 har bättre brushantering lockar, dessutom så har jag jämfört min nuvarande kamera (Nikon D5000) som enligt test klarar endast 868 i ISO innan bilderna börjar bli brusiga (kasst) med D610 som klarar hela 2980 i ISO innan det blir brus, helt sjukt vad det lockar mig. Så oehört mycket bättre.
 
Jag önskar att jag vann på lotto. Jag har sparat flera månader och ska fortsätta spara, älskar att ha ett "kamera/ tatuerings konto" som jag INTE får låna av.
 
Två favoriter min pojkvän fotade för ett tag sedan som jag inte lagt märke till innan. Jag och Maia på bild.
 
 

Black Stone Cherry

 
Texten är från låten Lonely Train med Black Stone Cherry, såå bra låt. Har fått ett jävla dille på dem nu, så oehört bra band. Tackar min älskade pojkvän att han har så bra musiksmak och hittar så bra band hela tiden!
 

Hästbilder

Tvekade föst lite med att lägga upp bilderna här. Men vafan. Det är första gången jag testar detta och jag tycker det blev helt okej, med tanke på första gången. Nu vet jag vad jag ska göra annorlunda till nästa gång, dessutom hoppas jag på lite bättre väder och inte jävla regn. Nu måste jag plugga till tenta och försöka hålla mig borta härifrån... får se hur det går.
 
Tipset för att fota sådana här bilder fick jag av Yohanna, Tack! Kolla in hennes blogg!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Maybe Someday

Har mycket att plugga nu igen (får aldrig något ledigt..) så jag tänkte bara slänga in en bild lite snabbt. Bilden är från fredags, Plantera, gillar bilden så mycket även om den inte är den bästa fotomässigt, men själva "posen" han gör, gitarren i bilden och dammet som syns ger en otrolig känsla. Sen att någon annan kanske tycker den är skitful bryr jag mig inte om, alla tycker olika och alla har olika "regler" för hur bilder "ska vara". Jag tycker att foton ska förmedla känsla - då blir de många gånger bra. 

Jag brukar även HATA brusiga bilder, men här passar det in till dammet från lamporna (ja, det var jävligt dammigt där, sångaren hängde sig i trossen och det föll ner otroligt mycket damm). Konsertfoton är överlag väldigt roligt att fota, personerna på scen gör det som de älskar och då brukar det oftast bli väldigt bra och spontant. Dock så kändes det som sångaren i första bandet inte riktigt gillade det han gjorde, vilket medförde att jag inte alls tyckte att de var roliga att fota.
 
 
 
 

RSS 2.0