Beautiful

Har haft världens bästa födelsedag i söndags. Tror fan det var den bästa på några år. Tack alla som var med och förgyllde den <3 
 
I fredags fotade jag Marcella, fyfan vad kul det var. Har inte direkt någon blogginspiration just nu, så ni får väl stå ut med lite dålig uppdatering lite då och då. Uppdaterar nästan hela tiden i perioder, ibland är det skitkul och då har jag massor att säga, men ibland är det som idag. Vet inte vad jag ska skriva. Sitter även med en jobbig uppgift. Hurfan ska jag komma på en NY produkt eller tjänst som löser ett hållbarhetsproblem, det får ej finnas någon liknande produkt som löser detta. ALLTSÅ. Hjälp mig gärna om någon får en liten idé. (måste vara digitalt då jag går webbdesign)
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Bela

Tjusigt! Bilden i mitten var ju helt gudomlig! (Y)

Svar: Åh tack så mycket! :D
Veronika

2014-09-10 @ 06:15:23
URL: http://belaland.se
Postat av: Mathilda

Är det typ "hållbar utveckling?" för då skulle du kunna göra...Typ, en sida där du kan gå in och se vad som händer med dina sopor, för att motivera folk att källsortera? Så kan du fylla i typ; slängt 1 mjölkförpackning och 200 gram organiska sopor och så bara BAAM detta händer med soporna där du bor, du har drivit en stadsbuss 2 meter och mjölkförpackningen har blvit en tröja! Nä med, haha, du fattar?
Eller något lite mer krystat (fast detta kanske finns?) där du loggar in och fyller i vad du har i kylen och får upp recept på vad du kan göra med det? Så att folk slänger mindre? Ev. "detta kan du göra med gamla söndriga prylar" grej?
Finns det redan sidor där folk typ kan skriva "kör därifrån till dit vill ni åka med"? För att få folk att samåka mer.
Ev typ ett spel där man kan samla poäng om man gör miljösmarta val?? Typ "tog bussen istället för bilen" "cyklade istället för bussen" "källsorterade blabla" "köpte en ny tröja på second hand",
vill du brainstorm'a på skype??


Svar: Vad glad jag blir att du svarade!! Ja hållbar utveckling!! Första alternativet med soporna kollade vi faktiskt med på! Dock så fanns det redan en sida i USA (självklart USA) där man stannade alla sopor, när man sorterade dessa och fick typ poäng för ett mjölkpaket osv. När man var uppe i en viss poäng och hade sorterat bra så fick man belöning för detta. Om man var kanske 10p ifrån belöningen så kunde man spela ett spel på sidan och slänga sopor digitalt.. Lite kul att man kunde få belöning för digitala sopor. Men det hade även en mening att lära små barn att sortera digitalt först!! Så det är nu en väldigt bra idé, men finns redan. Det är då om man hade utvecklat det mot ett annat håll!

En annan grupp ska göra en app där dom visar vart du kan göra av dina kläder du ej använder längre och då ska man kunna se hela vägen, alltså om de säljer eller skickar iväg.

Men vi fick faktiskt en idé som jag tror vi kör på. Hoppas ingen läser detta och snor vår idé nu :P
Men vi hatar kvitton, och det enda som finns idag är en kvittoapp där man fotar sina kvitto för att få in de i appen och för att sedan slänga kvitton. Vår idé är då att man ska få alla kvitton DIREKT i mobilen som sedan kopplad med datorn. Då sparar vi på miljön och det har gjorts en studie att bläcket är farligt. Det måste ju vara hållbart då expediter inte behöver sjukskriva sig och kvitton inte behövs skivas ut och slängas??

Nu såg jag detta så sent, men vi kan prata på Skype när du har tid så kan du se vad du tycker om detta <3
Veronika

2014-09-10 @ 19:36:35
Postat av: BeckaBubblegum

Tänker du fuska och göra dina läxor via din blogg!!! Dååååligt Veronika! ;D hahah
Näe, men tyvärr är jag ingen hjälp, jag fattade inte ens frågan :P

Bra att du hade en bra födelsedag i alla fall! :D

Svar: Hahah, men diskutera får man ju alltid göra ;);) haha!! Nä, men läraren ändrade lite på frågorna igår så nu är det lite lättare!! Men hållbar utveckling är lite svårare att komma på när det kommer till digitalt!
Typ att göra en mobil som ska hålla flera år är ganska svårt eftersom många vill byta hela tiden när utveckligen går framåt! Så det beror ju med på hur man är som person och det är det svåra att designa till :P
Veronika

2014-09-11 @ 16:12:28
URL: http://annorlundamenvanlig.blogg.se

Kommentera här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Din bloggadress:

Kommentar:

Trackback